Fehérjék, teljesítményfokozók, zsírégetők – tényleg elengedhetetlenek az edzéshez?

A kisportolt, “tökéletes” testű fitneszmodellek és bikinimodellek láttán bizony hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ehhez a testhez az általuk reklámozott mindenféle sportteljesítményt fokozó étrendkiegészítőn át vezet az út.

Ráadásul az ilyen mértékű reklám és masszív szponzoráció hatására (mely minden komolyabb testépítő mögött robosztus mértékben áll) szinte kikerülhetetlen, hogy a remélt eredmény miatt egyszer levesszük a polcokról valamelyik terméket.

A cégek okosak, nem véletlenül adják el a termékeiket ezekkel az emberekkel, és közben természetesen egyáltalán nem biztos, hogy az adott sportoló azokkal a bizonyos termékekkel érte el az eredményeit: sőt, a legtöbb esetben a test már “kész”, amikor a szponzorációs együttműködés elkezdődik.

Tisztában vagyok vele, hogy jóformán bármelyik átlagos edzőterembe belépsz, fehérjeszeleteket rágcsáló, shake-et keverő, néha már aránytalanul “felpumpált” emberek csapata fog körülvenni, és akármelyik terembe is mész, minimum egy híresebb cég shakerjét, fehérjéit, pörgetőit vagy kiegészítőit meg tudod vásárolni.

A teljesítményfokozásra, látszatra, növekedésre felépített ága ez a fitnesz iparnak.

A további tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. Kérjük . Még nem előfizető? Csatlakozzon hozzánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.